Світ

Іран відкрив три диппредставництва в Саудівській Аравії

Іран відкрив три диппредставництва в Саудівській Аравії

Речник МЗС Ірану Насер Канані

Країни знаходяться на початковій стадії відновлення дипломатичних відносин, наголосив речник іранського МЗС.

В Саудівській Аравії відновили роботу три дипломатичні представництва Ірану. Про це 1 травня повідомило агентство Анадолу з посиланням на офіційного представника іранського МЗС Насера Канані.

 

“Три іранські представництва в Ер-Ріяді та Джидді розпочали роботу на ранніх стадіях”, – заявив дипломат, не уточнивши їх формат.

 

Канані додав, що країни знаходяться на початковій стадії відновлення діяльності дипломатичних представництв, і виконавчі заходи проводяться швидко. 

Нагадаємо, 10 березня Тегеран та Ер-Ріяд домовилися про відновлення дипвідносин та поновлення роботи посольств протягом двох місяців. Представники двох країн кілька днів вели у Пекіні переговори, за підсумками яких було підготовлено тристоронню заяву.

Відносини між Ер-Ріядом та Тегераном загострилися у березні 2015 року з початком військової операції коаліції на чолі із Саудівською Аравією на території Ємену проти руху “Ансар Аллах” (хусити).

 

У 2016 році Іран і Саудівська Аравія розірвали дипвідносини після того, як саудівці стратили видатного проповідника шиїта – аятоллу Німра ан-Німра.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button