Україна

Хочуть пробити коридор. В ЗСУ назвали мету росіян під Куп’янськом


Хочуть пробити коридор. В ЗСУ назвали мету росіян під Куп’янськом

На Лимано-Куп’янському напрямку ворог намагається “вклинитися” в оборону ЗСУ і створити коридор.

На Лимано-Куп’янському напрямку росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ, особливо в районі Новоєгорівки Луганської області, повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, на цьому напрямку тривають важкі бої, зокрема, вчора ворог завдав 570 обстрілів по позиціям українських військових.

Він зазначив, що на цьому напрямку за минулу добу відбулося 5 бойових зіткнень, спроби окупантів були безуспішні.

“Противник все ще зосереджує свою основну увагу у напрямку Новоєгорівки. Він хоче пробити такий собі коридор у нашій обороні саме на цьому напрямку, оскільки біля Новоєгорівки зосереджені основні панівні висоти. В подальшому противник намагатиметься “вклинитися” в нашу оборону, щоб перебити сухопутний коридор та вийти до річки Оскіл”, – заявив Євлаш.

Проте, за його словами, атаки ворога не мають успіхів, ЗСУ стримують окупантів.

“Вчора нашим захисникам вдалося знищити 126 окупантів на Лимано-Куп’янському напрямку, також знищити один польовий склад з боєприпасами, одне авто, сім БпЛА, шість з них типу “Ланцет”, – додав він.

Як повідомлялось раніше, за даними ЗСУ, Куп’янськ і Лиман атакують 100 тисяч росіян.

Нагадаємо, в ISW заявили, що російські військові розгорнули “резервну армію” для того, щоб їхні підрозділи з Луганської області передислокувалися “захищати” південь від українського контрнаступу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button