Україна

Херсонська колаборантка сама з’явилася до суду


Херсонська колаборантка сама з явилася до суду

Колишня голова відділу соціально-психологічного забезпечення виправної колонії Херсона, яку СБУ та ДБР оголосили у розшук за колабораційну діяльність, вирішила покаятися.

Колаборантка із Херсона, яку СБУ оголосила у розшук, сама прийшла з повинною до суду. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Повідомляється, що колишня глава відділу соціально-психологічного забезпечення виправної колонії Херсона, яку СБУ та ДБР оголосили у розшук за колабораційну діяльність, вирішила покаятися.

“Після захоплення міста вона підтримала загарбників і вступила до лав окупаційної адміністрації Росії. Там її призначили “головою відділу кадрів” у створеній агресором “виправній колонії”. На цій посаді вона агітувала місцевих жителів підтримати країну-агресора та приєднатися до лав карального закладу рашистів. За це обіцяла “крісла” в окупаційному органі та лояльність російських загарбників”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії колаборантки, повідомили їй про підозру та оголосили у розшук.

“Після звільнення Херсона фігурантка, усвідомлюючи невідворотність покарання, добровільно з’явилася до суду, де їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – повідомляє прес-служба.

 

Раніше повідомлялося, що на 10 років засуджено особистого агента Стрєлкова-Гіркіна.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button