Україна

Хакери від імені урядовців України слали віруси польським чиновникам


Хакери від імені урядовців України слали віруси польським чиновникам

На електронні пошти службовців Польщі приходили листи на тему “судових претензій” та “заборгованості” та додатками у вигляді вкладених RAR-архівів.

Хакери, від імені державних органів України, розсилали небезпечні електронні листи держпосадовцям у Польщі. Про це у п’ятницю, 8 грудня, повідомила Держслужба спецзв’язку та захисту інформації.

Зазначається, що урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявила, що група UAC-0050 розсилала небезпечні електронні листи начебто від імені державних органів України.

На електронні пошти службовців приходили листи з тематикою, яка стосувалася “судових претензій” та “заборгованості” та додатками у вигляді вкладених RAR-архівів, захищених паролем.

Об’єктом атаки, окрім користувачів з України, стали органи державної влади Польщі.

“У разі відкриття такого архіву та запуску виконуваних файлів комп’ютер може бути уражений шкідливими програмами RemcosRAT або MeduzaStealer”,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для розсилання електронних листів використано легітимні скомпрометовані облікові записи, зокрема у домені gov.ua.

Фахівці рекомендують фільтрувати на рівні поштових шлюзів електронні листи з додатками, що захищені паролями (як архіви, так і документи).

Нагадаємо, уряд Великобританії звинуватив російську Федерально службу безпеки у спробах втручання в політичні процеси за допомогою кібератак. 

Як ми вже писали, російські хакери з угруповання Fancy Bear недавно атакували сім європейських урядів. Мова про групу Fancy Bear, що пов’язана з російською розвідкою. Її вважають причетною до втручання у вибори в США 2016 року.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button