Україна

З нового року введуть електронні лікарняні

На ранковому засідання 5 грудня Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 2275 щодо стабілізації функціонування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, інформує 1NEWS.

В Законі «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» пропонується визначити, що електронний реєстр листків непрацездатності – система накопичення, зберігання та використання інформації про видані, продовжені та обліковані листки непрацездатності, створюється як складова частина реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Також передбачено, що тимчасову непрацездатність засвідчує електронний медичний висновок: створюється на підставі медичних записів і реєструється в електронній системі охорони здоров’я із використанням електронного цифрового підпису і містить висновок лікаря (комісії лікарів) за результатами медичної експертизи з тимчасової втрати працездатності. Такий медичний висновок є єдиною підставою для створення листка непрацездатності.

 

 

 

 

Back to top button