Україна

Хакери намагаються атакувати комп’ютери Сил оборони


Хакери намагаються атакувати комп ютери Сил оборони

Зловмисники намагаються вразити комп’ютери українських військових шкідливим програмним забезпеченням.


Вороже кіберугруповання намагається отримати доступ до комп’ютерів українських військовослужбовців з метою викрадення документів. Це може статися за допомогою месенджера Signal. Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України в середу, 17 квітня.
 
Зафіксовано підвищену активність угруповання UAC-0184, яке намагається отримати доступ до комп’ютерів військовослужбовців з метою викрадення документів і даних месенджерів.
 
“Зловмисники використовують популярні месенджери, соціальні мережі та інші платформи для знайомств і спілкування з метою поширення шкідливих програм”, – пояснили в Держспецзв’язку.
 
Вони застосовують супровідні повідомлення-приманки, а саме документи про відкриття виконавчого провадження або кримінальної справи, відео бойових дій, а також запит на знайомство.
 
Крім цього зловмисники скидають файли або архіви з проханням допомогти в їх відкритті або ж обробці. Серед іншого використовуються шкідливі програми, зокрема для викрадення та вивантаження даних із комп’ютера, зокрема повідомлень і контактних даних месенджера Signal, який є доволі популярним серед військових.
 
У Держспецзв’язку повідомили, що хакери продовжуватимуть удосконалювати способи доставки шкідливих програм через месенджери, і будь-яка необачна онлайн-активність військовослужбовця полегшує зловмисникам визначення пріоритетних цілей для атак.

Нагадаємо, Росія посіла перше місце у світовому рейтингу кіберзлочинності, створеному у рамках дослідження Оксфордського університету та Університету Нового Південного Вельсу.

Раніше російські хакери намагалися проникнути в військові мережі України, але їм це не вдалося.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + three =

Back to top button