Україна

Хакери намагалися зламати комп’ютери держорганів від імені Укртелекому


Хакери намагалися зламати комп ютери держорганів від імені Укртелекому

Зафіксовано масове поширення електронних листів із файлами, запуск яких надасть зловмисникам віддалений доступ.

 
Хакери намагалися шпигувати за комп’ютерами органів державної влади України від імені Укртелекому. Про це 7 лютого повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації.
 
Наголошується, що урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події (CERT-UA) зафіксувала масове поширення електронних листів нібито від Укртелекому.
 
“Метою такого розсилання, спрямованого, переважно, на органи державної влади, ймовірно, є шпигунство”, – наголосили у відомстві.
 
Так, були розіслані листи з темою “Судова претензія за Вашим особовим рахунком # 7192206443063763 від: 06.02.2023” та додатком у вигляді RAR-архіву.
 
“Запуск цього EXE-файлу призведе до встановлення на комп’ютері жертви програми для віддаленого контролю та спостереження Remcos. Ця програма від компанії BreakingSecurity є легітимним інструментом віддаленого адміністрування, а її варіант Professional продається на веб-сайті виробника за ціною від 58€”, – уточнили в Держспецзв’язку.
 
Виявлена активність відстежується за ідентифікатором UAC-0050 щонайменше з 2020 року. Попередні атаки групи проводилися із застосуванням програми для віддаленого адміністрування RemoteUtilities.
 
“Фахівці CERT-UA, виходячи з функціоналу програм та з того, що об’єктами кібератак зазвичай (але не виключно) є органи державної влади України, вважають, що така активність здійснюється з метою шпигунства”, – підсумували в службі.
 
Нагадаємо, наприкінці січня ЗМІ повідомили, що спецслужби РФ готують велику кібератаку на союзників України.
 
Хакери РФ намагалися атакувати системи житлової інфраструктури України – СБУ
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button