Україна

Гутерріш готовий стати посередником між Україною та РФ – ООН


Гутерріш готовий стати посередником між Україною та РФ - ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш може стати посередником між Україною та Росією, якщо на це погодяться всі сторони.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш підтвердив готовність виступати посередником у “конфлікті в Україні, якщо про це попросять обидві сторони”. Про це в середу, 4 січня, заявив журналістам речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик.
 
“Ми говорили про це з генеральним секретарем перед Новим роком, коли з’явилися новини з цього приводу. Генеральний секретар сказав ясно, що він завжди готовий виступати посередником, якщо цього хочуть обидві сторони. Це в певному сенсі він міг би сказати про будь-який конфлікт у всьому світі”, – сказав Дюжаррік.
 
Відомо, що Київ має намір провести мирний саміт ООН до кінця лютого 2023 року. На ньому Україна презентує свій мирний план. Главою саміту має стати саме Гутерріш.
 
У зверненні до Конгресу президент Володимир Зеленський заявив, що обговорив із Джо Байденом українську формулу миру та американський лідер підтримав ідею провести саміт миру.
 
Нагадаємо, 26 грудня влада України ініціювала комплексний процес, спрямований на виключення Росії з Ради безпеки ООН та загалом з Організації Об’єднаних Націй.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button