Україна

ГУР знищило п’ять літаків РФ за три дні – ЗМІ


ГУР знищило п’ять літаків РФ за три дні - ЗМІ

Групи диверсантів за допомогою дронів ліквідували п’ять російських літаків, зокрема три стратегічні бомбардувальники.

Протягом останніх кількох днів координовані ГУР диверсанти знешкодили п’ять російських літаків, в тому числі і стратегічні бомбардувальники. Про це у понеділок, 21 серпня, повідомляє NV із посиланням на джерело в ГУР.

Так уранці 19 серпня агенти, що співпрацюють з українською військовою розвідкою, атакували безпілотниками військовий аеродром у Сольцях Новгородської області РФ. Було знищено бомбардувальник Ту-22 М3, ще два літака отримали пошкодження.

А вранці 21 серпня в Калузькій області Росії на аеродромі Шайковка внаслідок атаки дронів, керованих диверсантами ГУР, пошкодження отримали ще два російських бомбардувальники.

“Ці операції з дронами координуються ГУР та нанесли чутливі втрати ворогу в військовій авіації. Та й головне, що таких літаків [йдеться про Ту-22 М3] в країні-агресорі вже не виробляють”, – додало джерело редакції в ГУР.

Також зазначається, що саме ці бомбардувальники наносили ракетні удари по українських містах.

А напередодні ЗМІ повідомили, що Україна вперше знищила стратегічний бомбардувальник РФ під час атаки на авіабазу Сольці. Мова йде саме про Ту-22М3. Були опубліковані фото згорілого літака.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button