Україна

ГУР розкрило план РФ щодо дестабілізації України


ГУР розкрило план РФ щодо дестабілізації України

Однією з ключових проблем для Росії відзначено суспільний консенсус та стабільність України.


Росія прагне зруйнувати єдність всередині України. Наближені до Кремля “аналітики” підготували пропозиції вищому військово-політичному керівництву РФ для “ефективнішого” продовження війни проти України у 2024 році. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України в п’ятницю, 29 грудня.
 
Як зазначають розвідники, однією з ключових проблем для Росії відзначено суспільний консенсус та стабільність України, попри нібито появу внутрішньополітичних суперечностей. “Протестов в Украине нет. И не будет!” – констатують у кремлівських “мозкових центрах”.
 
“Зруйнувати єдність всередині України пропонують шляхом проведення декількох гібридних підривних кампаній поряд із продовженням інтенсивних бойових дій”, –  розповіли у ГУР.
 
Серед ключових цілей вказаних заходів:
 
  • дискредитація процесу мобілізації;
  • сприяння масштабному відтоку населення з України;
  • інспірація розколів за регіональним принципом.
     
У відомстві також цитують пропоновані наративи:
  • “Юго-восток воюет за интересы за бандеровцев”;
  • “Галиция без сепаратистов уже давно бы вступила в ЕС”;
  • “В Киеве не мобилизируют – все гуляют и веселяться”.
 
“Водночас так звані кремлівські “аналітики” вважають, що всередині України не залишилось політичних сил, здатних змінити вектор розвитку держави, а кількість тих, хто колись був симпатиком “русского мира”, катастрофічно впала”, – додають в українській розвідці. 

Нагадаємо, 29 лютого армія Росії завдала масованого ракетного удару по Україні. Цілями російських обстрілів стала соціальна і критична інфраструктура в Україні. Сили ППО знищили 27 “Шахедів” та 87 крилатих ракет. 

МВС повідомляло про 12 загиблих та 76 поранених осіб. Цивільні люди загинули у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові та Запоріжжі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button