Україна

ГУР показало відео атаки на російські катери


ГУР показало відео атаки на російські катери

На російських катерах Серна перебував екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82.

Українські військові завдали ударів морськими дронами по російським десантним катерам класу Серна. Про це свідчить відео, яке оприлюднило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони у п’ятницю, 10 листопада.

“На суднах перебував екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82”, – йдеться у повідомленні.

У розвідці нагадали, що катери класу Серна росіяни використовували під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту. Також на їх борту розміщувались комплекси Тор-М2 для мобільного прикриття свого угруповання на острові та у Чорному морі.

“В умовах фактичної відсутності у росіян корабельних засобів ППО після низки атак Сил безпеки та оборони України такі катери із ЗРК на борту слугували для загарбників прикриттям кораблів чф рф на рейдах. Тепер і ця ідея росіян зруйнована”, – зазначили у ГУР.


Десантні катери проекту 11770 Серна – серія російських швидкісних десантних суден на повітряній каверні. Катери проекту призначені для висадки на необладнаний берег або зняття з нього бойової гусеничної, колісної та іншої військової техніки загальною масою до 45 тонн, а також передових підрозділів десанту із озброєнням (92 особи) з високою швидкістю 30 вузлів, що перевищує показники інших катерів аналогічного класу.

Раніше стало відомо, що розвідники знищили у Криму два російських десантних катери. Цн слалося у селищі Чорноморське на заході півострова.

 ГУР анонсувало нові операції у Криму

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button