Україна

ГУР показало російського пілота, який здав Мі-8


ГУР показало російського пілота, який здав Мі-8

Спецоперація ГУР по викраденню Мі-8 АМТШ отримала кодову назву Синиця і стала однією із самих успішних.

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони показало російського пілота, який передав українській стороні гелікоптер Мі-8 АМТШ. Про це стало відомо у неділю, 3 вересня.

Вказано, що росіянин став одним з героїв документального фільму “Збиті льотчики Росії” із циклу “Воєнна розвідка України”, який сьогодні вийде о 22:15 в ефірі національного телемарафону.

Ніхто не хоче цієї війни. Ось побачите, коли Україна переможе, це лише питання часу, – сказав росіянин в оприлюдненому ролику.

Вказано, що ця спецоперація ГУР отримала кодову назву Синиця і стала однією із самих успішних.

Змогли знайти правильний підхід до пілота, вивезти непомітно всю (його – ред.) родину, і, зрештою, створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де сіли, то спробували втекти. На жаль, вони були знищені. Хотілося б узяти живими, але маємо що маємо, – сказав про спецоперацію начальник ГУР Кирило Буданов.

Також стрічка описує найвизначніші епізоди протистояння Сил безпеки та оборони України повітряній навалі росіян під час повномасштабної війни.

Нагадаємо, у серпні російський вертоліт Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався ЗСУ.

Буданов розкрив деталі спецоперації з виманювання російського Мі-8

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button