Україна

ГУР отримало черговий доказ підготовки Росії до підриву греблі


ГУР отримало черговий доказ підготовки Росії до підриву греблі

Перехоплення розвідки свідчить, що окупанти ще до підриву греблі вони проводили евакуацію військових та вивозили зброю.

Росіяни вчергове підтвердили причетність до підриву Каховської ГЕС. Зокрема, один з окупантів розповів, що ще до підриву греблі вони проводили евакуацію військових та вивозили зброю. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони на своєму Telegram-каналі.

Загарбник під час розмови розводився про затоплення позицій після підриву Каховської ГЕС. Він також визнав, що вони відбирали човни в місцевого населення.

“Чергове підтвердження зумисного підриву окупантами греблі на Каховській ГЕС міститься у перехопленій телефонній розмові рашиста, який на момент теракту знаходився на півдні України, зі своєю дружиною”, – повідомили в ГУР.

Окупант розповів, що брав участь в евакуації військових та зброї, проте місцевому населенню вони не надали ніякої допомоги.

За його словами, стрімкий підйом води став несподіванкою, адже їх загодя попередили, що великої повені буцімто не буде.

“Взагалі сказали, що вода не підніметься сильно. Тому ми речі не збирали. Потім вже як сильно притисло, швидко всі все рятуйте”, – додав російський військовий.

Нагадаємо, у ніч проти середи, 6 червня, окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. У Херсонській області повністю або частково затоплено низку населених пунктів.

У розвідці озвучили деталі підриву Каховської ГЕС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button