Україна

Гримчак більше не зобов’язаний носити електронний браслет

Всі арешти, обмеження пересування, зобов’язання перед судом і електронний браслет з ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій зняли

Ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак більше не зобов’язаний носити електронний браслет, оскільки закінчився термін дії покладених на нього обов’язків Вищим антикорупційним судом.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Учора закінчився строк дії обов’язків, а оскільки клопотань про продовження строку їх дії не надходило, він віднині не має носити електронний засіб контролю”, — розповіла речниця Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

Також Гримчак на своїй сторінці у Facebook повідомив, що вчора з нього зняли електронний браслет.

“…маю задоволення повідомити вас, що всі арешти, обмеження пересування, зобов’язання перед судом і електронний браслет з мене зняли”, — написав Гримчак.

У грудні 2020 року Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку з домашнього арешту на особисте зобов‘язання.

Так, у травні 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його помічника.

14 серпня 2019 року затримали Юрія Гримчака і його “помічника”. За версією слідства, підозрювані вимагали понад 1 мільйон доларів за надання “певних послуг”.

Джерело: УНН

Back to top button