Україна

Головлікар Чернівецької лікарні привласнив п’ять карет швидкої допомоги

Головлікар Чернівецької лікарні привласнив п ять карет швидкої допомоги

Фото: gp.gov.ua

Головлікаря обласної лікарні у Чернівцях підозрюють у незаконному використанні гумдопомоги

Автомобілі прибули до області як гуманітарка. Проте були розподілені потреби армії чи медустанов, а використовувалися для надання платних послуг громадянам.

 

У Чернівецькій області викрито генерального директора медустанови на незаконному використанні гуманітарної допомоги. За даними слідства, головлікар привласнив п’ять карет швидкої допомоги, які були передані області як гуманітарна допомога. Про це повідомили в Офісі генпрокурора у п’ятницю, 6 травня.

 

Після прибуття на територію України автомобілі швидкої допомоги не були розподілені на потреби армії чи лікарень. Вони були зареєстровані у благодійній організації, яку очолює цей же керівник лікарні, та використовувалися для надання платних послуг громадянам.

 

Також у рамках розслідування кримінального провадження задокументовано отримання посадовою особою 16 000 гривень неправомірної вигоди за нецільове використання майна медичної установи (ч. 3 ст. 368 КК України). За цим фактом йому оголосили про підозру.

 

Слідство встановлює всі обставини та причетних до розкрадання, присвоєння або незаконного використання гуманітарної допомоги осіб.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області під час оперативного супроводу Управління СБУ у Чернівецькій області.

 

 

У селі Волохів Яр Харківській області вдалося викрити двох зрадників, які надають російським військовим допомогу у провадженні підривної діяльності проти України.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button