Україна

Голова ОБСЄ приїхав з візитом до Києва


Голова ОБСЄ приїхав з візитом до Києва

Україна є головним пріоритетом під час головування Північної Македонії в ОБСЄ, зазначив Буяр Османі.

Чинний голова Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі прибув з візитом до Києва. Про це повідомило македонське видання Сivil media, яке взяло коментар у нього в вагоні поїзда в понеділок, 16 жовтня.

Буяр Османі підкреслив, що Україна є головним пріоритетом під час головування його країни в ОБСЄ, тому що саме в нашій державі вирішується майбутнє безпекової ситуації у Європі.

“Коли під загрозою самі підвалини організації, потрібно фокусуватися на цьому. І саме це зараз відбувається в Україні – російська агресія проти України руйнує засади міжнародного порядку”, – заявив він.

Османі вже побував в одній з київських шкіл, яка зазнавала обстрілів з боку Росії.

“Це суворе нагадування про нагальну потребу миру. Кожна дитина заслуговує на безпеку, освіту та світле майбутнє”, – написав глава ОБСЄ у Twitter.

Османі нагадав, що він розпочав головування своєї держави в ОБСЄ у 2023 році поїздкою в Україну. А тепер він завершує рік поїздкою до Києва.

Нагадаємо, у липні Парламентська Асамблея ОБСЄ визнала Росію державою спонсором-тероризму, а ПВК Вагнер – терористичною організацією.

Також ПА ОБСЄ схвалила резолюцію про спецтрибунал для Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button