Світ

У Сенаті США порадили “протверезіти” Дмитру Медведєву

У Сенаті США порадили протверезіти Дмитру Медведєву

Фото: ntv.ru

Дмитро Медведєв 30 липня вчергове погрожував застосуванням ядерної зброї

Ліндсі Грем відреагував на погрози екс-президента РФ щодо ядерної зброї в Україні та наголосив, що цей вчинок став би нападом на НАТО.

Сенатор від Республіканської партії США Ліндсі Грем у своєму Twitter-акаунті порадив “протверезіти” заступнику голови Радбез РФ Дмитрові Медведєву на тлі погрози останнього застосувати атомну зброю в Україні. Американський політик додав, що ядерний удар буде розцінюватися, як напад на Північноатлантичний альянс з огляду на близькість України до території НАТО.

За його словами, Медведєву “час протверезіти та усвідомити”, що російське “варварське вторгнення в Україну не працює”. Тому Кремлю слід прийняти рішення піти з території України і “врятувати багатьох молодих росіян від безглуздої загибелі”.

Зазначимо, що колишній президент РФ написав у себе на Telegram-каналі, що буцім “коли уявити”, що український наступ удався, і території України будуть звільнені, то РФ “довелося б… піти на використання ядерної зброї”. 

Російський чиновник стверджує, що в такому разі нібито “просто не залишиться” вибору для Москви.

Нагадаємо, в Сенаті США підготували проект резолюції, яка пропонує розглядати будь-яке застосування Росією чи Білоруссю ядерної зброї на території України як атаку на НАТО. 

Білий дім відреагував на ядерні погрози Медведєва

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button