Україна

Голодомор геноцидом українського народу вважають 92% українців – опитування


Голодомор геноцидом українського народу вважають 92% українців - опитування

Йдеться про абсолютну більшість мешканців як західних, центральних, так і південно-східних областей країни.

Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу вважають 92% українців. Лише 4% – заперечують це, вагалися з відповіддю також 4%. Про це свідчать результати опитування Рейтинг.

Зазначається, що за останні десять років відбулося зростання у півтори рази кількості респондентів, які погоджуються з тезою про те, що Голодомор 1932-33 років є геноцидом українського народу.

Йдеться про абсолютну більшість мешканців як західних, центральних, так і південно-східних областей країни.

Опитування проводилося 14-16 листопада 2023 року серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок.Було опитано 1000 респондентів.

У соціологцчній групі Рейтинг нагадали, що у 2010 році 60% респондентів відповідали, що Голодомор є геноцидом українського народу.

А у 2019 році з твердженням, що Голодомор 1932 – 1933 років був геноцидом українського народу, погодилися 82% українців.

Це визнають також десятки країн світу, серед яких Італія, Хорватія, Словаччина, Нідерланди, США, Франція, Ісландія, Бельгія, Німеччина та інші.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button