Події

До 15 років позбавлення волі засуджено окупаційного «губернатора» Херсонщини …

До 15 років позбавлення волі засуджено окупаційного «губернатора» Херсонщини

???? За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури депутата Херсонської міськради, голову однієї з фракцій визнано винним у державній зраді, колабораціонізмі та запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

????Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засудженого позбавлено права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями, на 15 років.

????Прокурори у суді довели, що депутат перейшов на бік ворога та активно сприяв країні-агресору заподіяти шкоду національній безпеці України.

????Сприяючи військово-політичному керівництву рф на території тимчасово окупованої Херсонської області, він створював окупаційну адміністрацію, яку згодом і очолив – став так званим «губернатором» Херсонщини.

????Також забезпечував формування окупаційних служб, установ у всіх сферах життя регіону.

????Свої повноваження засуджений реалізовував за силової підтримки військовослужбовців збройних сил рф та фактичним примусом місцевих мешканців до визнання окупаційної влади.

????У всіх своїх публічних виступах він заперечував збройну агресію росії проти України та всебічно сприяв окупації.

????Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі УСБ України в Херсонській області.

Back to top button