Україна

Глава Пентагону відреагував на російську атаку


Глава Пентагону відреагував на російську атаку

У п’ятницю, 29 грудня, російські загарбники вчинили наймасштабніший удар по Україні з початку повномасштабної війни.

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони України Рустемом Умєровим. Сторони обговорили масштабну ракетну атаку РФ проти України й окреслили перспективи подальшої міждержавної співпраці. Про це у п’ятницю, 29 грудня, йдеться у заяві прес-секретаря Пентагону Пета Райдера.

Зазначається, що під час діалогу, глави оборонних відомств обговорили жорстокі повітряні атаки Росії та останню ситуацію на фронті.

“Держсекретар Остін підтвердив непохитність підтримки США України в її боротьбі проти російської агресії та коаліції з близько 50 членів Альянсу і партнерів”, – сказано у повідомлені. 

Обидва лідери також домовилися надалі підтримувати контакти. 

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв вважає, що війна РФ проти України може вийти за межі Сходу і Півдня нашої країни, якщо Росія продовжить нарощувати виробництво озброєнь і технологічно вдосконалюватися за допомогою своїх союзників, а Україна відчуватиме зменшення допомоги з боку партнерів.

Російському диктатору Володимиру Путіну не можна дозволяти “пройти маршем через Європу”, заявив спікер палати представників США Майк Джонсон.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button