Події

СБУ та Нацполіція затримали у Полтаві провокатора, який ображав та плювався …

СБУ та Нацполіція затримали у Полтаві провокатора, який ображав та плювався у бійців ЗСУ

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала у Полтаві провокатора, який публічно ображав українських військових.

Зловмисником є місцевий фітнес-тренер – палкий прихильник кремлівських наративів про війну в Україні.

Задокументовано випадок, коли, перебуваючи у середмісті, фігурант почав провокувати та нецензурно ображати посадовців місцевого військкомату.

Під час інциденту він безпідставно звинуватив українських захисників у тому, що вони нібито винні у розв’язанні війни рф проти України та «вбивають людей за гроші».

Більше того, фігурант плюнув у одного із військових. Ним виявився боєць ЗСУ, який повернувся з фронту, отримавши контузію і численні поранення внаслідок підриву на міні.

За даними слідства, провокатор фіксував свої злочинні дії на камеру.

Потім відзняте відео з «коментарями» він виклав на власній сторінці в Інстаграмі.

Як встановила СБУ, у такий спосіб фігурант вже неодноразово намагався дискредитувати українських захисників, які воюють з російськими загарбниками.

Також перевіряється інформація, що провокативні відео і дописи зловмисника могли використовуватися кремлівськими пропагандистами для поширення нових фейків про війну в Україні.

Після останнього найбільш резонансного випадку чоловік намагався переховуватися від правосуддя. Однак правоохоронці затримали його.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення зловмисника до відповідальності.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Полтавській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури.

Video is too big

Back to top button