Україна

Глава МЗС України вперше за 30 років здійснить візит до Пакистану


Глава МЗС України вперше за 30 років здійснить візит до Пакистану

Ключовими темами переговорів стануть гарантування продовольчої безпеки та підтримка Формули миру.


Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 20-21 липня перебуватиме в Ісламабаді з офіційним візитом. Про це повідомила пресслужба МЗС Пакистану.

Український міністр зустрінеться з главою МЗС ісламської республіки Бхутто Зардарі та прем’єр-міністром Шахбазом Шаріфом.

 
Зазначається, що Пакистан і Україна мають тісні та дружні відносини, зокрема у сферах торгівлі, інвестицій, сільського господарства та вищої освіти.
 
“Візит Кулеби стане першим візитом міністра закордонних справ з України з моменту встановлення дипломатичних відносин між Пакистаном та Україною у 1993 році. Очікується, що він сприятиме подальшому зміцненню двосторонніх зв’язків між двома країнами”, – додали у відомстві.

В українському МЗС повідомили, що ключовими темами переговорів стануть гарантування продовольчої безпеки після виходу Росії із зернової угоди, підтримка Формули миру президента Володимира Зеленського та активізація українсько-пакистанської двосторонньої співпраці.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Пакистан має намір відправити Україні переносні зенітно-ракетні комплекси Anza Mark-II власного виробництва.

Пакистан таємно передає Україні боєприпаси – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button