Україна

Глава МЗС України вперше за 25 років приїхав у ПАР


Глава МЗС України вперше за 25 років приїхав у ПАР

Україна прагне вивести співпрацю з Південно-Африканською республікою на якісно новий рівень, зазнчив Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув з візитом до Південно-Африканської республіки. Це перший візит українського глави МЗС до Преторії за 25 років, повідомило відомство у понеділок, 6 листопада.

“У розвиток ренесансу українсько-африканських відносин Україна прагне вивести співпрацю з Південно-Африканською республікою на якісно новий рівень. Ми пропонуємо партнерство, засноване на взаємній повазі та вигоді. І я радий, що уряд ПАР поділяє наше прагнення”, – заявив Кулеба в ході зустрічі зі своєю колегою з ПАР Наледі Пандор.

Міністр проінформував її щодо ситуації на фронті та наслідків російської агресії. Також він високо оцінив участь ПАР у просуванні Формули миру.

Кулеба запросив ПАР приєднатися до ініціативи Зерно з України, обговорив співпрацю у сфері цифровізації держпослуг та запропонував провести у Києві бізнес-форум з компаніями з України та ПАР.

За підсумками переговорів сторони підписали меморандум про розвиток співробітництва у сфері дипломатичної освіти та досліджень між МЗС України та департаментом міжнародних відносин та співробітництва ПАР.

Також Кулеба запросив Пандор відвідати Україну.

Нагадаємо, за рік Дмитро Кулеба здійснив три турне до країн Африки. Востаннє він відвідав африканський континент у липні поточного року.

А в червні поточного року до Києва приїжджали лідери країн Африки, які запропонували “мирний план”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button