Україна

Глава ПЦУ провів богослужіння напередодні Різдва


Глава ПЦУ провів богослужіння напередодні Різдва

У Свято-Михайлівському Златоверхому соборі Києва розпочалося Всенічне бдіння напередодні свята Різдва Христового.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у неділю перед Різдвом Христовим очолив богослужіння у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі у Києві. Про це повідомила 24 грудня пресслужба Київської митрополії Української православної церкви (ПЦУ).

“В неділю перед Різдвом Христовим, двадцять дев’яту після П’ятидесятниці, 24 грудня 2023 року блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив божественну літургію у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі столиці”, – йдеться в повідомленні.

Після читання Євангелія предстоятель ПЦУ виголосив проповідь і помолився до Господа.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів ЗСУ, за владу і український народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни з російськими агресорами.

Пізніше у Свято-Михайлівському Златоверхому соборі розпочалося Всенічне бдіння напередодні свята Різдва. Цю службу також очолив митрополит Епіфаній.

Раніше у неділю президент Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом. За його словами, сьогодні спільна молитва об’єднає мільйони укранців – як ніколи багато до цього.

Нацполіція посилила заходи безпеки на Різдво

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button