Події

↩️ Розстрілював автівки в Ірпені та брав у полон поранених цивільних: слідчі …

Національна поліція України ????????:

РОЗСТРІЛЯНИЙ МАРШРУТ. ІРПІНЬ: ЛЮДИ ЛЕЖАЛИ НА ДОРОЗІ І ПОВІЛЬНО ПОМИРАЛИ …Другим та третім автомобілями в колоні рухалися автомобіль «БМВ» та «Хонда», якими керувало подружжя. Розділившись, чоловік із дружиною намагалися допомогти виїхати більшій кількості…

????Розстрілював автівки в Ірпені та брав у полон поранених цивільних: слідчі Нацполіції скерували до суду обвинувальний акт щодо ще одного окупанта

Нагадаємо: упродовж 5-6 березня 2022 року місцеві мешканці разом із маленькими дітьми намагалися евакуюватися з Ірпеня. Окупанти відкрили по цивільних вогонь. Внаслідок розстрілів 9 людей загинули, ще 12 – отримали поранення, у тому числі малолітня дитина.

Слідчі поліції встановили трьох військовослужбовців зс рф, які причетні до розстрілу евакуаційної колони, їм було повідомлено про підозру. Водночас обвинувальний акт щодо командира роти 173-го окремого розвідувального батальйону було скеровано до суду.

Наразі до суду направлено обвинувальний акт щодо 23-річного десантника.

Встановлено, що окупант після розстрілу цивільних автомобілів під погрозою зброї заборонив надавати допомогу пораненим, люди лежали на дорозі та повільно помирали на очах у рідних.

Натомість він з іншими військовими рф зачинили у захопленому будинку вцілілих та поранених, які могли самостійно пересуватися. Серед полонених були тяжко поранені.

Back to top button