Україна

Герой та волонтер. Нові заступники голови МіноборониСюжет


Герой та волонтер. Нові заступники голови Міноборони

Міністр оборони Олексій Резніков анонсував призначення нових заступників глави відомства “для підвищення ефективності роботи”.

 
Після гучного скандалу з корупцією на закупівлі продуктів для армії під міністром оборони України Олексієм Резніковим захиталося крісло. Глава фракції Слуга народу в парламенті Давид Арахамії навіть публічно анонсував відставку Резнікова, але вона так і не відбулася. Сам міністр каже, що залишиться на посаді після корупційного скандалу у міністерстві за рішенням президента Володимира Зеленського. Тепер Резніков хоче призначити собі нових заступників.
 
Керівник оборони Києва
 
Першим заступником міністра оборони вже призначили Олександра Павлюка – героя України, колишнього командувача угрупування сил та засобів оборони Києва, колишнього командувача Об’єднаних сил.
 
Павлюк – генерал-лейтенант. За словами Резнікова, новий перший заступник досконало знає проблематику сучасної війни та потреби української армії, має необхідні лідерські та управлінські якості. “Буде ще більше синергії у взаємодії з Генеральним штабом”, – зазначив Резніков.
 
Журналіст – дипломат
 
На посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції запрошено політика, дипломата та журналіста, екс-нардепа та колишнього посла України в Канаді Андрія Шевченка.
 
Він має посилити євроінтеграційний напрямок роботи Міноборони, займатися комунікаціями з міжнародними партнерами, законодавцями, а також українським суспільством.
 
Волонтер із IT
 
На посаду заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації запрошено волонтера, екс-керівника фонду «Повернись живим» Віталій Дайнега.
 
“Сучасна війна потребує нових підходів. Сектор цифрового розвитку – один із напрямків, де Україна здатна на прорив та може створювати нові стандарти для світу. Потрібен свіжий погляд, широкий кругозір та здатність інтегрувати можливості держави, бізнесу та громадського сектору”, – пояснив Резніков свій вибір
 
Дейнега підтвердив, що він зараз “дуже близький до призначення” на посаду заступника міністра оборони з цифрової трансформації.
 
“Щоб не було маніпуляцій. Ця пропозиція старша за скандал з яйцями. Він тільки прискорив призначення на пару тижнів. Більше ніяк вони не пов’язані. Більше того, скажу, свого часу від нього я вже раз відмовився”, – заявив Дейнега.
 
Волонтер зазначив, що погодився на цю посаду з двох причин — зараз немає зобов’язань, які його стримували і за такої диспропорції ресурсів із противником нашими перевагами може бути лише технічна та мотиваційна.
 
“Якщо я таки зайду на посаду, ось що буде далі. Буде карт-бланш від міністра — дозвіл на рішення, які я вважаю за правильні у сфері своїх повноважень. Буде жорстке наведення пріоритетів та чищення від кадрів, для яких ІТ сектор Міноборони міг стати сферою їхніх інтересів чи можливістю не піти у військкомат чи служити в армії лише на папері, не приносячи реальної користі”, – зазначив Дейнега.
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button