Україна

Генштаб зробив заяву про операцію на Курщині


Генштаб зробив заяву про операцію на Курщині

ЗСУ активними діями виснажують бойовий потенціал Росії, зокрема й у Курській області, зазначає Генеральний штаб.

Українські воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал Росії, зокрема й під час операції в Курській області. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштаба ЗСУ, опублікованому в Telegram.

Тим часом на фронті в Україні за минулу добу зафіксували 158 бойових зіткнень. При цьому більше третини з них припадає на Покровський напрямок, ідеться в повідомленні.

На найгарячіших напрямках фронту ситуація спостерігалася така:

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії, загалом відбулося п’ять ініційованих ним бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу досягла 14. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Глушківки, Стельмахівки, Кругляківки, Синьківки, Андріївки та Лозової.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 11 атак противника в районах Греківки, Новосадового, Макіївки, Невського, Новосергіївки, Новоєгорівки і Торського.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 10 атак неподалік від Івано-Дар’ївки, Спірного та Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку українські воїни звели нанівець сім спроб противника прорвати нашу оборону в районах Іванівського та Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог намагався просунутися вперед 24 рази. Діяв у районах населених пунктів Північне, Нью-Йорк, Нелипівка, Залізне і, найактивніше, біля Торецька. Де також завдав п’ять ударів дев’ятьма керованими авіабомбами.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 63 атаки. Найбільше – у районах Новогродівки, Михайлівки та Воздвиженки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ворога в районах населених пунктів Невельське та Костянтинівка, де окупанти 11 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять спроб захопити наші позиції неподалік Водяного та Вугледара Донецької області.

Генштаб розповів про нові втрати РФ на фронті

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 5 =

Back to top button