Україна

Генштаб розповів про ситуацію на фронті за добу


Генштаб розповів про ситуацію на фронті за добу

ЗСУ відбили 49 ворожих атак. В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Війська РФ зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби на вказаних ділянках фронту відбулося 49 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 16 травня.

Зазначається, що в епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На Сіверському та Слобожанському противник обстрілював мирні населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку окупанти не припиняють спроб покращити тактичне положення, вели безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського. Завдали авіаційного удару в районі Кислівки. 

На Лиманському напрямку армія РФ протягом минулої доби наступальних дій не проводила, завдала авіаційного удару в районі Спірного. На Авдіївському – наступала поблизу Авдіївки, успіху не мала. 

На Бахмутському напрямку тривають важкі бої за Бахмут. Також ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського. 

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. На Шахтарському противник здійснював обстріли населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують оборонятися, завдали авіаційних ударів по населених пунктах Вільне Поле Донецької області, Мала Токмачка Запорізької області, Станіслав і Кізомис на Херсонщині. 

“Противник і надалі продовжує цинічно використовувати заклади освіти тимчасово окупованих населених пунктів у своїх цілях. Так, будівлі однієї із місцевих шкіл міста Ясинувата Донецької області, російські окупанти використовують для розміщення особового складу. У дворі школи схована військова техніка, підвальні приміщення служать як укриття”, – наголосили в Генштабі.

Загалом протягом минулої доби зафіксовано два ракетних удари по Костянтинівці Донецької області із застосуванням ворогом ЗРК С-300. Крім того, РФ завдала 48 авіаційних ударів та здійснила більш як 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Українська авіація 15 травня завдала дев’яти ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також семи – по зенітно-ракетних комплексах противника. Знищено шість ударних БПЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, п’ять районів зосередження живої сили, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс, п’ять станцій радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів ворога. 

Нагадаємо, за даними на 16 травня, РФ втратила в Україні 199 460 солдатів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button