Україна

Генштаб розповів про ситуацію на фронті


Генштаб розповів про ситуацію на фронті

Сили оборони відбивають атаки російських окупантів на східних напрямках і наступають на південному.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби на фронті відбулось 33 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в неділю, 8 жовтня.

Зазначається, що війська Росії завдали шість авіаційних ударів, здійснили 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили три атаки ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області, а на Лиманському напрямку –  чотири атаки окупантів в районі Макіївки Луганської області. 
 
На Бахмутському напрямку протягом доби українські воїни успішно відбили всі атаки ворога північніше Богданівки, Кліщіївки та Андріївки. На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили всі атаки противника в районі Авдіївки Донецької області. 
 
На Мар’їнському напрямку впродовж доби ЗСУ успішно відбили 13 атак окупантів в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.
 
Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Підрозділи ракетних військ уразили три артилерійських засоби та два склади боєприпасів противника.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 282 280 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 580 окупантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button