Україна

Генштаб розповів про штурми ворога


Генштаб розповів про штурми ворога

Українські воїни продовжують утримання позицій на Херсонському напрямку. Ворог пробує вибити наші підрозділи з цих позицій.

Українські військові відбили 16 атак противника на Мар’їнському напрямку та 19 на Авдіївському. Крім того, наші бійці утримують позиції та відбивають штурми окупаційних військ на Херсонському напрямку. Про це йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби відбулося 65 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 13 ракетних та 66 авіаційних ударів, здійснив 96 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито п’ять атак в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили чотири атаки противника біля населеного пункту Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки противника поблизу Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Сили оборони протягом минулої доби відбили 19 атак ворога в районі Авдіївки та ще сім атак біля Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 16 атак.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку окупантів західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські воїни продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив дві безуспішні штурмові дії.

Втрати ворога

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по двох складах боєприпасів, двох артилерійських засобах та одному логістичному хабу противника.

Як ми вже писали, в січні країна-агресор Росія випустила по території України понад 330 ракет різних типів і близько 600 ударних безпілотників.

Іспанія навчає ЗСУ експлуатації систем Patriot

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button