Україна

Генштаб розповів про бої на восьми напрямках


Генштаб розповів про бої на восьми напрямках

Росіяни безперервно атакують на Покровському напрямку. Тут впродовж дня окупанти здійснили 28 атак.


Ситуація на фронті залишається напруженою. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 101. Найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в суботу, 7 вересня.
 
Окупант продовжує застосовувати авіацію та артилерію по прикордонним районам Сумської та Чернігівської областей. 

На Харківському напрямку російські військові штурмували позиції підрозділів ЗСУ в районі Вовчанська, на даний час триває бій. Під ударами ворожих КАБів опинилась Козача Лопань.

Чотири рази ворог атакував на Куп’янському напрямку. В напрямку Синьківки, Лозової, Стельмахівки та Андріївки. Одна атака відбита Силами оборони, три боєзіткнення триває.
 
На Лиманському напрямку ворог атакував в напрямку Чернещини, Невського, Лозової, Торського та поблизу Макіївки і Діброви. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 18 боєзіткнень, досі триває два боєзіткнення в районі Невського. Ситуація контрольована.
 
Противник надалі намагається прорвати оборону ЗСУ на Сіверському напрямку, проте, отримує жорстку відсіч від українських підрозділів. Так, поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки окупанти чотири рази намагались потіснити наші підрозділи, на даний час всі атаки відбиті.
 
На Краматорському напрямку загарбники здійснили п’ять штурмових дій поблизу Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки. Точиться бій поблизу Андріївки. Ворог активно застосовує авіацію, завдаючи ударів КАБами та некерованими авіаційними ракетами по Часовому Яру.
 
На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до п’яти. Ворог, за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації, намагається атакувати біля населених пунктів Торецьк, де наші захисники відбили три атаки, Неліпівка де вже відбито одну атакувальну дію, ще два боєзіткнення триває. 
 
Безперервно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут впродовж дня агресор здійснив 28 атак в районах Воздвиженки, Гродівки, Зеленого Поля, Лисівки, Миролюбівки, Новогродівки, Селідового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та  відбили 18 атак противника, десять боїв ще тривають. Зазнав ударів некерованими авіаційними ракетами Олександропіль. 
 
Складна ситуація і на Курахівському напрямку, де від початку доби загарбник 27 разів атакував наші підрозділи. Намагався просунутися поблизу Костянтинівки, Красногорівки та Георгіївки на даний час тривають бої у шести локаціях.
 
На Времівському напрямку наші війська відбивають три атаки в бік Водяного та Вугледару, три спроби просунутись до Водяного успіхів противнику не принесли.
 
На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках окупанти завдають обстрілів по позиціям українських підрозділів та по населеним пунктам. Також ворог застосовував штурмову авіацію по Новоандріївці.
 
На Придніпровському напрямку три атаки загарбників успіху не мали. Ворожа авіація сьогодні завдала ударів по населеним пунктам таким як Урожайне, Берислав, Тягинка та Токарівка Херсонської області, скинувши десять керованих авіаційних бомб.

Нагадаємо, 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українським військам вдалося зупинити просування росіян на Покровському напрямку.

 
Президент Володимир Зеленський зазначив, що ситуація на Покровському напрямку за останні кілька діб “була краща”, але необхідно дочекатися стабілізації. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − fifteen =

Back to top button