Україна

Генштаб розповів, де найбільше атакували окупанти


Генштаб розповів, де найбільше атакували окупанти

Росіяни атакували на шести напрямках, найактивніше на Новопавлівському, де Сили оборони відбили ворожих 25 атак.


Протягом минулої доби на фронті відбулося 64 бойових зіткнення. На Новопавлівському напрямку відбито 25 атак російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в понеділок, 11 березня.
 
Загалом війська РФ завдали чотири ракетних та 88 авіаційних ударів, здійснили 96 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 25 БпЛА типу Shahed. Силами та засобами протиповітряної оборони України 15 ударних дронів було знищено. 

Під артилерійським вогнем були понад 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

 
На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито вісім атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Терни, Ямполівка, Спірне та Роздолівка Донецької області. 
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито п’ять атак окупантів у районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка та східніше Часового Яру Донецької області. 
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 17 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Урожайного Донецької області, де загарбники, за підтримки авіації, 25 разів намагалися прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку відбито три атаки противника в районах південніше Новодарівки та північно-західніше Вербового Запорізької області. На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій. Протягом минулої доби противник здійснив чотири безуспішні штурмові дії.
 
Водночас українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
 
Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по одному зенітному ракетному комплексу противника.
 
Підрозділами ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів, двох станціях радіоелектронної боротьби та двох засобах протиповітряної оборони противника.

Нагадаємо, ЗМІ за два тижні дізналися імена понад 1500 убитих в Україні росіян. Це один з найвищих показників з початку повномасштабної війни Росії проти України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button