Україна

Генштаб повідомив про ротацію на фронті


Генштаб повідомив про ротацію на фронті

Після перегляду чисельності певних підрозділів ЗСУ, були вивільнені тисячі військовослужбовців. Тепер вони спрямовані до бойових частин.

На фронті триває планова ротація підрозділів, які з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну виконували завдання в районах бойових дій. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у п’ятницю, 12 квітня.

Попри те, що російські окупанти продовжують тиснути на багатьох напрямках, знайдені можливості для почергової відправки бригад на відпочинок, – йдеться у повідомленні.

У Генштабі запевнили, що водночас вживається комплекс заходів з метою посилення бригад, які продовжують виконувати бойові завдання на фронті.

Таке рішення вдалось ухвалити, зокрема і після перегляду чисельності певних підрозділів, які не беруть участі у бойових діях. Вивільнені тисячі військовослужбовців були спрямовані до бойових частин. Цей процес триватиме і далі, – додали військові.

Напередодні Верховна Рада схвалила постанову, яка зобовʼязує уряд розробити законопроєкт про ротацію військових на фронті. Також Кабмін виділив додаткові одноразові виплати у розмірі 70 тисяч гривень для бійців ЗСУ.

Також вчора Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт про мобілізацію. Документ набере чинності через місяць після того, як його підпишуть спікер парламенту та президент.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button