Україна

Генштаб повідомив про результати боїв за добу


Генштаб повідомив про результати боїв за добу

На Запорізькому напрямку росіяни атакували в районах Роботиного та Вербового. ЗСУ тримають оборону.

За минулу добу Сили оборони вели оборону на сході та півдні України, продовжували наступ операцію на Мелітопольському напрямку, а на Бахмутському напрямку відбили атаки росіян. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в суботу, 23 вересня.

“За минулу добу відбулося понад 30 бойових зіткнень”, – йдеться в повідомленні.

Так, у зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на бахмутському напрямку ЗСУ успішно відбили атаки противника неподалік Миньківки, Оріхово-Василівки та Григорівки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене становище поблизу Андріївки, успіхів не мав. Сили оборони продовжували штурмові дії на південь від Бахмута.

У зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку наші військові відбили атаки противника в районах Авдіївки та Сєверного.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії біля Мар’їнки та Красногорівки, де минулої доби здійснив 12 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

На Запорізькому напрямку атаки ворога в районах Роботиного та Вербового завершилися для росіян значними втратами у живій силі і в техніці. ЗСУ продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжували наступальну операцію, завдавали окупантам значних втрат, виснажували ворога вздовж усієї лінії фронту та змушували відходити із займаних позицій.

У зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Зерсонському напрямку Сили оборони продовжували контрбатарейну боротьбу, знищували склади забезпечення та наносили ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби наша авіація завдала удару по штабу Чорноморського флоту Росії в Севастополі, 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотири – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ уражено два зенітно-ракетних комплекси та чотири артилерійські системи.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ дізналися про рішення президента США Джо Байдена щодо ракет ATACMS. Зараз точаться суперечки про типи ракет, які будуть відправлені українцям, стверджують джерела.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button