Україна

Генштаб озвучив успіхи ЗСУ на фронті


Генштаб озвучив успіхи ЗСУ на фронті

ЗСУ продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.


Протягом доби на фронті зафіксовано 57 бойових зіткнень. На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили понад 20 ворожих атак. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в четвер, 4 квітня.
 
Загалом війська Росії завдали два ракетних та 61 авіаційний удар, здійснили 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку ворог наспуальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито чотири атаки противника в районі населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону.
 
На Бахмутському напрямку відбито понад 20 атак в районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам’янка Луганської області; Спірне, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, намагалися покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку відбито дві атаки в районах населених пунктів Первомайське та Невельське Донецької області, де росіяни намагалися вибити українські підрозділи із займаних рубежів. 
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати противника в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Велика Новосілка та Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, 19 разів намагався прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку протягом доби ворог, за підтримки авіації, здійснив три невдалі спроби атакувати позиції ЗСУ в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області. 
 
На Херсонському напрямку противник не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено п’ять атак на позиції ЗСУ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. 
 
Протягом доби підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох артилерійських системах, радіолокаційній станції, станції РЕБ та двох засобах ППО противника. 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 670 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 445 040 солдатів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button