Україна

Генштаб озвучив ситуацію на фронті за добу


Генштаб озвучив ситуацію на фронті за добу

Сили оборони відбивають атаки ворога на сході та наступають на півдні. Знищено Ка-52 та п’ять ударних дронів росіян.

Протягом минулої доби війська РФ завдали одного ракетного та 65 авіаційних ударів, здійснили 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. На фронті відбулося 26 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 26 липня.

Зазначається, що на Куп’янському напрямку українська армія стійко тримає оборону. На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки ворога в районах східніше Ступочок та біля Диліївки. 

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії росіян Сили оборони успішно відбили атаки в районі Авдіївки. 

На Мар’їнському напрямку українські захисники продовжують стримувати наступ окупантів в районі міста Мар’їнка. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ. Незважаючи на це, Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Українська авіація за минулу добу завдала дев’яти ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також було знищено ворожий гелікоптер Ка-52, п’ять ударних БпЛА Шахед-136 та два розвідувальних дрони.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, сім артилерійських засобів на вогневій позиції, дві станції радіоелектронної боротьби та два зенітно-ракетних комплекси противника.

Нагадаємо, за даними на 25 липня, РФ втратила в Україні 243 220 військових.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button