Світ

У ЄС уточнили терміни виплати Україні 3 млрд євро

У ЄС уточнили терміни виплати Україні 3 млрд євро

Урсула фонд дер Ляйєн активно підтримує Україну

Допомога Україні у забезпеченні її фінансових потреб для протистояння російській агресії дуже важлива та невідкладна.

Євросоюз виділить Україні перший транш у розмірі 3 млрд євро із макрофінансової допомоги 2023 року на загальну суму 18 млрд євро вже 17 січня. Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у Twitter у понеділок.

 

“Допомога Україні у забезпеченні її фінансових потреб для протистояння російській агресії дуже важлива і невідкладна. Комісія діє з максимальною швидкістю та рішучістю. Вже завтра ми виплатимо перші 3 млрд євро з 18 млрд євро макрофінансової підтримки узгодженої у грудні”, – написала вона.

 

Раніше сьогодні Україна та ЄС підписали меморандум про взаєморозуміння та кредитну угоду про отримання Україною зазначеної макрофінансової допомоги, які містять умови її виділення, проте поки що не публікувалися.

 

“Під час системного знищення Росією цивільної та критично важливої інфраструктури Україна розраховує на підтримку від країн-партнерів і потребує ритмічного та прогнозованого надходження коштів для фінансування соціальних та гуманітарних потреб державного бюджету”, – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

 

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button