Україна

Генштаб оцінив ситуацію на фронті


Генштаб оцінив ситуацію на фронті

Напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку. З початку доби тут нараховується уже 24 бойових зіткнення.


Від початку доби найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку. Росіяни також не полишають спроб прорвати оборону на Куп’янському та Курахівському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в п’ятницю, 14 червня.

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 71. На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до дев’яти. Вісім атак воїни ЗСУ успішно відбили, ще одна – триває в районі Піщаного. 

Російські окупанти активні на Лиманському напрямку. Кількість бойових зіткнень тут наразі вже сім. Противник і далі тисне на оборону в районах Греківки та Невського – продовжуються два боєзіткнення. 
 
На Сіверському напрямку за день відбито три спроби росіян покращити тактичне положення поблизу Роздолівки.  
 
Напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку. З початку доби тут нараховується уже 24 бойових зіткнення. 14 атак воїни ЗСУ відбили, десять – ще тривають. Бойові дії зараз точаться у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Сокола і Новопокровського.
 
Теж гаряче на Курахівському напрямку. Загальна кількість атак тут зросла до 15. Сили оборони України успішно відбили 12 штурмових дій російських загарбників.

Поблизу Красногорівки і Костянтинівки ворог не полишає надії покращити тактичне положення. Діє за підтримки броньованої техніки. Зазнає втрат. На решті напрямків – без особливих змін. 

За сьогодні, попередньо, воїни ЗСУ вже поранили 60 та ліквідували 36 російських окупантів. Знищено два ворожих танки, бойову броньовану машину, два автомобілі і наземну станцію управління БпЛА. Пошкоджено три автомобілі і чотири танки противника.
 

Нагадаємо, ЗСУ відновили втрачені раніше позиції на півночі Харківської області. Українські військові здійснюють контратакувальні дії в районі Глибокого.

З початку нового наступу на Харківському напрямку російські військові втратили 4000 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button