Україна

Генштаб оцінив ситуацію на фронті


Генштаб оцінив ситуацію на фронті

На Торецькому напрямку ворог здійснив 20 атак. Концентрував свої зусилля у бік Нью-Йорка, Північного та Залізного.


Протягом минулої доби на фронті відбулось 114 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в понеділок, 15 липня.
 
За минулу добу війська РФ завдали по позиціях українських військ та населених пунктах три ракетних удари, із застосуванням чотирьох ракет, 64 авіаційних удари (сумарно 97 КАБ), задіяли для ураження 1168 дронів-камікадзе, здійснили 4758 обстрілів, з них 79 – із реактивних систем залпового вогню. 
 
На Харківському напрямку загалом відбулося десять бойових зіткнень. Бої точилися біля Вовчанська і Глибокого. Ворог активно задіював для підтримки  авіацію.
 
На Куп’янському напрямку кількість атак вчора зупинилась на цифрі три. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Піщаного Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.
 
На Лиманському напрямку наші війська відбили дев’ять атак окупантів в районах населених пунктів Греківка та Макіївка Луганської області.
 
На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 11 штурмових дій поблизу Спірного, Білогорівки, Роздолівки та Виїмки Донецької області.
 
На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили шість спроб противника прорвати оборону в районах Григорівки, Іванівського, Андріївки та Часового Яру Донецької області.
 
На Торецькому напрямку ворог здійснив 20 атак. Концентрував свої зусилля у бік Нью-Йорка, Північного та Залізного. Підтримував свої дії ударами бомбардувальної авіації.
 
На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 41 штурмову дію в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Прогрес, Новоселівка Перша та Яснобродівка Донецької області, де агресор, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. 
 
На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Парасковіївка, Карлівки та Костянтинівки, де ворог вісім разів намагався захопити наші укріплення. 
 
На Времівському напрямку агресор здійснив два безуспішні штурми біля Водяного і Костянтинівки Донецької області. Тричі бив КАБами у район Великої Новосілки.
 
На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках окупанти вчора активних наступальних дій не вели.
 
На Придніпровському напрямку підрозділи наших військ відбили дві атаки противника в районі Кринок, ворог успіху не мав.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, склад боєприпасів, засіб ППО, три артсистеми, станцію РЕБ та шість районів зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1200 осіб. Окрім того, наші воїни знешкодили вісім танків, 15 бойових броньованих машин, 62 артилерійських системи, два засоби ППО, 41 БпЛА, дві ракети.

З ATACMS Україна може вдарити у будь-який куточок Криму – NYT

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − 10 =

Back to top button