Україна

Геноцид в Україні: суд ООН оголосить рішення щодо позову проти РФ


Геноцид в Україні: суд ООН оголосить рішення щодо позову проти РФ

Якщо суд визнає, що має юрисдикцію і що позов України є прийнятним, то наступним етапом буде розгляд цієї справи по суті.

Міжнародний суд ООН у Гаазі оголосить рішення про прийнятність скарги України проти Росії у справі щодо звинувачень у геноциді за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Про це повідомляється на сайті суду у понеділок, 29 січня.

“Суд оголосить своє рішення у п’ятницю, 2 лютого 2024 року, о 15:00, за місцевим часом”, – йдеться у повідомленні.

Якщо суд визнає, що має юрисдикцію і що позов України є повністю або частково прийнятним, то наступним етапом буде розгляд цієї справи по суті.

Нагадаємо, 26 лютого 2022 року Україна подала до Міжнародного суду ООН в Гаазі заяву проти Росії про злочин геноциду. До цього процесу приєдналися 32 країни. У вересні 2023 року у цій справі проходили попередні слухання.

Також ЗМІ повідомили, що на поточному тижні суд ООН оголосить рішення ще за одним позовом України проти Росії – щодо порушення нею конвенцій про заборону фінансування тероризму й подолання всіх форм расової дискримінації. Мова йде про перший міждержавний позов, який Україна подала проти РФ у 2017 році у зв’язку з агресією в Криму та на Донбасі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button