Україна

Гауляйтеру “ЛНР” повідомили про нову підозру


Гауляйтеру ЛНР повідомили про нову підозру

Зловмисник організував примусове залучення мешканців ТОТ Луганщини до окупаційних угруповань Південного військового округу РФ.

СБУ повідомила про підозру гауляйтеру Пасічнику, який організував на Луганщині примусову “мобілізацію” на війну проти України. Про це повідомляє пресслужба СБУ у п’ятницю, 26 липня.

Нині задокументовано нові злочини колаборанта Леоніда Пасічника – очільника окупаційної адміністрації терористичної організації “ЛНР”.

Зловмисник організував примусове залучення мешканців ТОТ Луганщини до окупаційних угруповань Південного військового округу РФ.

Починаючи з 19 лютого 2022 року гауляйтер підписав декілька розпоряджень щодо “введення воєнного стану” та “мобілізації” на тимчасово захопленій частині регіону.

Зауважується, що росіяни скористалися цим формальним приводом, аби насильно “мобілізувати” на війну проти України майже 80% працівників місцевих підприємств.

Насамперед мова про чоловіків віком від 18 років, яких після нетривалої підготовки на полігонах відправляють на “м’ясні” штурми позицій ЗСУ на східному фронті. Понад 70% “мобілізованих” загинули на передовій у перші місяці повномасштабного вторгнення РФ.

Пасічнику повідомили про нову підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що на початку липня цього року за матеріалами СБУ гауляйтер “ЛНР” заочно отримав 12 років тюрми за колабораціонізм та посягання на територіальну цілісність України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + eighteen =

Back to top button