Україна

Гайдай озвучив ситуацію під Сватовим


Гайдай озвучив ситуацію під Сватовим

Успіх на боці ЗСУ, проте кожен метр Луганщини дається українським бійцям складно, наголосив голова Луганської ОВА.

 
Українські сили станом на п’ятницю, 6 січня, мають успіх на ділянці фронту Сватове – Кремінна. Проте деокупація ускладнюється низкою чинників. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Гайдай в ефірі телеканалу Freeдом.
 
“Справді, там успіх на боці ЗСУ, але звільнення кожного метра Луганщини дається дуже важко. Все-таки вони мали достатньо часу, щоб підготувати оборонні рубежі, починаючи від окопів, нір у лісопосадках. Плюс все заміновано. Причому ні в кого немає мінних карт, бо мінували і вручну, і дистанційно за допомогою спеціальної техніки. Також відбувалося замінування під час активних бойових дій”, – розповів він.
 
Він також додав, що там “важко просуватися, коли попереду суцільна замінована територія”. Крім того, туди зігнано різні підрозділи.
 
“Це і свіжомобілізовані росіяни, і нещодавно мобілізовані чоловіки з ДНР/ЛНР, і кадировці, і спеціальні підрозділи СОБР, Барси та зеки”, – зазначив він.
 
Чиновник також прокоментував раніше озвучену інформацію, що значна частина військових 2-го армійського корпусу планує здаватися в полон.
 
“У них деморалізація повна. Біля них розташовані зеки, які постійно над ними знущаються, а ззаду – кадировці, які теж знущаються з них. Вони з радістю здавалися б у полон, але треба не забувати, що кадировців там тримають не для військових дій. А для того, щоб вони розстрілювали тих, хто хоче піти з позиції”, – зауважив голова.
 
Нагадаємо, у Луганській ОВА раніше повідомляли, що Луганськ перетворився на “місто-шпиталь”.
 
Додамо, що, за словами Гайдая, на окупованих територіях Луганської області окупанти вже не приховують примусову мобілізацію – її вирішили узаконити.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button