Україна

Підсумки 1.9: Велика атака на РФ і удар по ХарковуСюжет


Підсумки 1.9: Велика атака на РФ і удар по Харкову

У Росії заявили про рекордну атаку дронів; Росія атакувала Харків. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У Росії заявили про рекордну атаку дронів

У неділю вранці невідомі безпілотники літакового типу атакували Москву та 14 регіонів РФ. Про це повідомило російське Міноборони, яке заявило, що начебто загалом було збито рекордні 158 безпілотників. Однак відео у соцмережах свідчать, що після атаки БПЛА у РФ спалахнули дві електростанції: Конаківська ДРЕС (державна районна електростанція) у Тверській області і Каширська ДРЕС у Московській області. Також безпілотники успішно атакували Московський нафтопереробний завод. На місці прильоту зафіксували стовп вогню.

Росія атакувала Харків

Російські агресори завдали чергового удару по Харкову. У місті нарахували до десятка вибухів. Під ударами опинилися три локації: Харківський палац спорту, торговельний центр у Салтівському районі, близько Гідропарка у Київському районі. Постраждало 47 людей, серед них – семеро дітей. Росіяни били по цивільній інфраструктурі та просто по місту, зазначив президент Зеленський. Він наголосив, що щоб зупинити цей терор потрібні не екстраординарні сили, а достатня сміливість лідерів – сміливість дати Україні все те, що необхідно для захисту.

В Україні розбився Мі-2 під час тренувального польоту

У навчальній авіаційній бригаді Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба під час виконання навчально-тренувального польоту зазнав катастрофи вертоліт Мі-2. Екіпаж повітряного судна у складі двох осіб загинув. На місці працюють слідчі, профільні експерти, фахівці спеціальної комісії Міністерства оборони України.

Росія вдарила ракетою по зерновозам на Сумщині

Російські агресори завдали ракетного удару по колоні зерновозів, які перебували на дорозі Суми – Харків. Загинув 23-річний водій, ще четверо отримали поранення. Також загорілася одна вантажівка, пошкоджені близько 20. При цьому у російських пабліках удар подавався як розгром колони української військової техніки. Однак, оприлюднені пізніше знімки свідчать, що йдетьсся саме про зернновози.

РФ вдарила ракетою по дитбудинку у Сумах

Російські війська ввечері у неділю завдали удару по Сумах. Цього разу під ракетними ударами опинилися центр соціально-психологічної реабілітації дітей та дитячий будинок. Ці заклади знаходиться серед житлового мікрорайону міста. Спочатку повідомлялося про двох постраждалих, однак згодом їхня кількість зросла до 13. Окрім того, внаслідок ракетного удару пошкоджено, орієнтовно, до 400 вікон у будинках.

РФ атакувала Киїі балістикою та крилатими ракетами 

Рано вранці в понеділок Росія завдала масованого удару по Києву балістичними та крилатими ракетами. Міська влада повідомляє про падіння уламків у чотирьох районах. Також повідомляється про руйнування та пожежі.

Німеччина передала Україні нову систему ППО

Уряд Німеччини передав Україні новий пакет військової допомоги. Цього разу Київ отримає зокрема систему ППО IRIS-T. Про це повідомляє пресслужба уряду ФРН. Також українські військові отримали партію снарядів калібру 155 мм, різні безпілотники та інше озброєння.

РФ перекинула війська з-під Покровська – ISW

Країна-агресор Росія могла передислокувати певну кількість підрозділів з Покровського напрямку у Курську область. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW). З посиланням на російські джерела стверджується, що щонайменше рота російської 15-ї мотострілецької бригади (2 АК, російського ЦВО) передислокувалася з напрямку Покровська до Курщини. Передислоковані підрозділи, ймовірно, були резервними частинами, які російське військове командування мало намір використати для посилення угруповання на цих напрямках.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + 1 =

Back to top button