Україна

ФСБ затримала гауляйтера Каховки за корупцію – ЗМІ


ФСБ затримала гауляйтера Каховки за корупцію – ЗМІ

Павло Філіпчук за роки своєї політичної діяльності ще до початку війни фігурував у корупційних скандалах.

Російські силовики на тимчасово окупованій території Херсонської області затримали так званого “голову” адміністрації Каховки. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.
 
“За словами мешканців Каховки, гауляйтера міста Павла Філіпчука російські силовики затримали вранці 10 квітня дорогою до Скадовського району, куди він їхав нібито на нараду з іншими представниками окупаційних “адміністрацій” області. Разом з ним нібито затримали також двох відомих колаборантів та Миколу Степанова”, – сказано у повідомленні.
 
Російські загарбники підозрюють Філіпчука у корупції. Вони інкримінують йому виписування премії у сумі одного мільйона рублів та махінації з російськими грошима, призначеними для виплати пенсій та соціальної допомоги, а також махінації з постачанням овочів за спекулятивними цінами.
 
Депутат Херсонської облради Сергій Хлань стверджує на своїй Facebook-сторінці, що “з понеділка колаборант перебуває під вартою ФСБ”.
 
 
________________________
 
Павло Філіпчук народився у Золочеві Львівської області. У 2000 році закінчив загальноосвітню школу №1 міста Каховки.
 
У 2010 році обраний депутатом Каховської міської ради від Партії регіонів.
 
У 2013 році Філіпчука вигнали з Партії регіонів через “присвоєння та приховування ним печатки, штампів, офіційних документів Каховської міської організації ПР”. Його так само звинувачували у махінаціях зі сплатою, обліком і використанням членських внесків.
 
У 2015 році на сесії Каховської ради Хлань ударив Філіпчука ковбасою.
 
Філіпчук до 2020 року був депутатом облради від Опозиційного блоку, очолював бюджетну комісію.
 
За кілька днів до широкомасштабного нападу Росії на Україну Філіпчук повернувся до Каховки з російського Сочі.
 
Депутат почав відразу співпрацювати з окупантами, і його призначили місцевим гауляйтером. Проте фактичним керівником окупаційної “адміністрації” Каховки був росіянин Раушан Жаркомбаєв, який приїхав із депресивного поселення Тайожний Красноярського краю Росії.
 
Нагадаємо, Запорізький суд призначив покарання гауляйтеру тимчасово окупованого міста Бердянськ у Запорізькій області Олександру Сауленку – 15 років ув’язнення з конфіскацією всього майна
 
Гауляйтер Балицький наказав створити “народне ополчення” – мер Мелітополя
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button