Україна

ФРН допомогла збудувати лікарню на Миколаївщині


ФРН допомогла збудувати лікарню на Миколаївщині

Лікарня укомплектована сучасним медичним та лабораторним обладнанням для кабінетів 18 медичних спеціалістів.

Уряд Німеччини профінансував будівництво сучасної лікарні в смт Березанка в Миколаївській області. Про це поідомляє GIZ Ukraine у вівторок, 12 грудня.

Вказано, що ця модульна лікарня стала третім закладом з шести, які будуть відкриті ще до кінця поточного року в рамках проекту  EU4ResilientRegions – Спеціальної програми підтримки України, яка фінансується урядом Німеччини.

Лікарня укомплектована сучасним медичним та лабораторним обладнанням для кабінетів 18 медичних спеціалістів: функціональної діагностики (ЕКГ, ЕЕГ, УЗД тощо), лабораторних аналізів, кабінету терапевта, ЛОРа, офтальмолога, гінеколога, хірурга, маніпуляційного та консультаційного кабінетів, фізіотерапії тощо.

“Модульна лікарня обладнана не тільки медичним обладнанням для первинної та планової спеціалізованої допомоги, а й зможе надавати деякі послуги високоспеціалізованої медичної допомоги, що було можливим лише в Миколаєві чи Одесі”, – розповів Георг-Себастіан Хольце, директор кластеру GIZ Ukraine: Resilient Society.

Відомо, що усі шість закладів будуть оснащені сучасними меблями, в т. ч. медичними, ІТ обладнанням – ноутбуками, комп’ютерами, телевізорами, принтерами, побутовою технікою, санітарним обладнанням. Також передбачене навчання фахівців лікарні користуватися обладнанням, як в режимі онлайн, так і під час практичних занять на місці.

Для автономності лікарні збудовано автономну сонячну електричну станцію з встановленою потужністю 70 кВт. Вони розраховані на забезпечення безперебійного функціонування всього наявного медичного обладнання в збудованих модулях (без урахування потреб опалення). Сонячні панелі встановлено на модульних блоках, на дахах існуючих закладів і на земельних ділянках поруч з модульною лікарнею.

До складу сонячної станції також входять сучасні резервні накопичувачі електричного живлення потужністю 52 кВт, встановлені в модульних лікарнях, гібридні та мережеві інвертори, програмне забезпечення для роботи станцій в режимі онлайн.

Для аварійного енергопостачання лікарні також встановлений дизельний генератор потужністю 160 кВт разом з резервом палива. Навколо будівель облаштовано простір, забезпечено доступ до модульних лікарень осіб з обмеженими можливостями. Всі заклади, разом з генераторами, захищені бар’єрами HESCO, які мають захистити лікарню від уламків на випадок можливих обстрілів.

Раніше стало відомо, що Німеччина збільшить невідкладну гуманітарну допомогу Україні на 20 млн євро. Тим часом лише цього року гумдопомога ФРН для нашої країни сягнула 380 млн євро.

Україна й ФРН планують будувати вітрову електростанцію біля ЧАЕС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button