Україна

Франція посилила вимогу для в’їзду українців – треба повна вакцинація та негативний тест – 1News


Фото з відкритих джерел

Нова вимога стосується й повністю вакцинованих осіб

Франції оновила санітарні вимоги для в’їзду для громадян України і запровадила обов’язкову наявність негативного результату тесту на коронавірус по прибуттю. Про це повідомив Консульський підрозділ Посольства України у Франції у Facebook.

Як зазначається, через те, що Україна перебуває в класифікаторі країн по COVID-захворюваності у помаранчевій групі, починаючи з 1 лютого 2022 року для в’їзду на територію Франції українці повинні представити в пунктах прикордонного контролю підтвердження про повну вакцинацію та негативний результат антигенного тесту або ПЛР-тесту.

При цьому сертифікат повної вакцинації буде визнаватись при умові, що з часу останньої вакцини не минуло 9 місяців (визнаються лише схвалені в ЄС вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson). У іншому разі потрібно зробити бустерну вакцинацію Pfizer або Moderna.

За відсутності вакцинації необхідно буде надати документальні підтвердження нагальної мети поїздки до Франції (туризм до цієї категорії не відноситься), негативний результат антигенного чи ПЛР-тесту та дотримуватися 7-денної самоізоляція.

1News за темою: Португалія скасує тести на коронавірус для вакцинованих туристів

Нагадаємо, влада Греції скасувала вимогу пред’явлення негативного тесту на коронавірус від щеплених іноземних туристів. “З наступного понеділка, 7 лютого, при в’їзді до Греції для тих, хто має дійсний європейський сертифікат вакцинації проти COVID-19, більше не буде обов’язковим пред’являти COVID-тест”, – розповів міністр охорони здоров’я країни Танос Плевріс.


Джерело

Back to top button