Україна

Франція підтримала рух України в НАТО – ОП


Франція підтримала рух України в НАТО - ОП

Сам факт укладення такої декларації з Францією раніше був просто неможливим, зазначив Ігор Жовква.

Президенти України Володимир Зеленський та Франції Еммануель Макрон підписали спільну декларацію, яка стала 18 таким документом, щодо підтримки України, у тому числі її руху в НАТО. Про це за результатами візиту Зеленського у Париж повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква у Facebook у понеділок, 15 травня.

“Схвалена сьогодні з Францією спільна декларація дозволила посилити ще одним вагомим голосом підтримку України на євроатлантичному напрямку. Сам факт укладення такої декларації з Францією та ще й з подібним формулюванням щодо НАТО, раніше був просто неможливим. А сьогодні Франція стала 18 державою, з якою маємо спільні декларації щодо руху до НАТО”, – написав він.

Жовква зазначив, що у рамках руху України до НАТО, Франція підтвердила свою “підтримку України на її шляху до євроатлантичної сім’ї, у тому числі сприяючи спільним інтересам у сфері безпеки. Франція та Україна з нетерпінням очікують на розв’язання цих питань на саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року”.

Він додав, що Франція вкотре висловила рішучу підтримку України на шляху до членства в ЄС, зокрема наших зусиль щодо євроінтеграційних реформ та виконання необхідних умов з метою отримання рішення про початок переговорів про вступ до кінця 2023 року.

Крім того, він зауважив, що особливий акцент зроблено на військовій підтримці, яку Франція надає з початку війни і продовжуватиме надавати в межах нових військових пакетів, з урахуванням нагальних та невідкладних потреб України.

Франція також висловила свою підтримку українській формулі миру; зусиллям щодо забезпечення відповідальності за злочини Росії, зокрема шляхом створення трибуналу; посиленню санкційного тиску на Росію; розробці механізму компенсації збитків за рахунок російських активів; участі у відновленні України та продовженню Чорноморської зернової ініціативи і гуманітарної програми Зерно з України.

Жовква додав, що зустріч Зеленського і Макрона тривала майже три години, завершилась вже після опівночі понеділка за місцевим часом.

Нагадаємо, що 14 травня президент Володимир Зеленський відвідав Німеччину, а вночі – Францію. Днем раніше глава держави здійснив візит в Італію.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button