Україна

Франкфурт-на-Майні топ місць, Стара опера Франкфурт, вежа Ешенхайм – 1News

Куточок Німеччини, який не схожий на інші

Топ-новина

Топ-новина

Нічний Франкфурт-на-Майні
Фото з відкритих джерел

Навіть у часи пандемії мандрівники з України мають достатньо напрямків для відпочинку. Традиційно найдешевшою залишається Європа. І якщо ви хочете подорожувати бюджетно, то варто поїхати саме туди.

Досить цікавою буде поїздка в Німеччину. Але не треба обирати Берлін чи Мюнхен. Цього разу варто спробувати поїхати у Франкфурт-на-Майні. Чому слід відпочивати тут, скільки коштуватиме долетіти та про інше читайте далі у нашому матеріалі.

Чому варто відпочити у цьому місті

Франкфурт-на-Майні – найбільше місто землі Гессен. Проживає тут 670 000 осіб. Його історія починається ще з 794 року. І сьогодні Франкфурт точно не схожий на типове маленьке місто у Німеччині.

Це великий фінансовий центр. У всьому світі він відомий хмарочосами. Саме ці споруди належать до найвищих будинків Європи. Окрім них, тут є багато музеїв, театрів та інших визначних місць.

1News за темою: Де відпочити у одній із найменших країн планети: Топ визначних місць Андорри

Вартість авіа та житла

Квитки у Франкфурт із Києва коштують іноді дешевше, ніж до Берліна. Звичайний тариф на рейс – це 20-25 євро або 643-804 грн за подорож в один бік. Такі ціни з’являються у системах бронювання за декілька тижнів до вильоту.

Ті, хто знають про поїздку щонайменше за місяць, платять менше – близько 15 євро або 482 грн. Наразі найдешевша пропозиція, яку можна знайти у пошукових системах, – 10 євро чи 321 грн. Зі Львова та Одеси квитки дорожче у середньому на 5-10 євро.

Оренда житла на одну добу для туристів буде такою:

  • хостел – 515 грн;
  • готель – від 811 грн, зі сніданком – від 1057 грн;
  • апартаменти – від 1810 грн.

Готелі у Франкфурті
Фото з відкритих джерел

Які пам’ятки варто побачити у місті

Франкфуртський зоопарк. Розташований у центрі міста та займає площу 13 гектарів. Є одним із найбільших у Німеччині. Був збудований за пожертви містян і відкритий у 1858 році. Всесвітню славу зоопарк здобув у XX столітті. Саме тут вдалося розмножувати чотири основні види людиноподібних мавп: горили, орангутанга, бонобо і шимпанзе. Сьогодні зоопарк є тимчасовою домівкою для близько 4500 тварин 450 видів.

1News за темою: Від величних фортець до храмів ХІІІ століття: Які перлини приховує місто Краків

Вежа Ешенхайм. Ще одна пам’ятка центрального Франкфурта. Збудована на початку XV століття. Колись була частиною набагато більшої оборонної системи. Більшість укріплень знищили у період між 1806 і 1812 роками. Має висоту 47 метрів, є 8 поверхів і 2 горища. Догори ведуть 1450 сходинок, яким уже сотні років. До наших днів вежа дійшла у первісному стані. Її перший поверх використовують як бар-ресторан.

Вежа Ешенхайм
Фото з відкритих джерел

Франкфуртський собор Святого Варфоломія. Це найбільший храм міста. Протягом усієї своєї історії був імператорським собором. Розташований у районі Альтштадт – Старого міста. Ця місцевість була заселена людьми ще в епоху неоліту. Особливого значення святиня набула, коли в ній почали коронувати імператорів Священної Римської імперії. Одна з найважливіших реліквій храму – верхня частина черепа апостола Варфоломія, якого з 1239 року вважають покровителем собору.

1News за темою: Мегалітичні храми, печери та фортеці: Топ визначних місць Мальти для першої подорожі

Башта Майн. Розташована на вулиці Ноє Майнцер. Це один із найвищих хмарочосів у Франкфурті, названий на честь річки Майн. Має висоту 200 метрів, але якщо враховувати і шпиль, то це 240 метрів. Має 61 поверх, 5 із яких розташовані під землею. Хмарочос відкрили у 2000 році. Сьогодні на висоті 198 метрів є обсерваторія, а на 53-му поверсі працює ресторан і коктейль-бар.

Оглядовий майданчик башти Майн
Фото з відкритих джерел

Дім-музей Гете. Розташований у районі Альтштадт. Присвячений німецькому поету, драматургу, філософу та державному діячеві Йоганну Вольфгангу фон Гете, який народився у Франкфурті в 1749 році. Його найвідоміший твір – “Фауст”. Після Другої світової війни інтер’єр будинку був знищений, але місцеві архітектори чимало постаралися, щоб відновити колишню атмосферу.

Куди ще податися мандрівникам

Європатурм. Так зветься телевізійна вежа міста. Її можна побачити біля вулиці Вільгем-Епштайн. Висота споруди – 337,5 метрів. Проєкт вежі розробив архітектор Ервін Гейнле. Будівництво почали ще у 1974 році. Після відкриття вона стала найвищою спорудою колишньої Німецької Демократичної Республіки. Декілька років усередині працювали ресторан і дискотека, але в 1999 році усе це стало недоступним.

Європатурм у Франкфурті
Фото з відкритих джерел

Стара опера. Розташована на Опернплатц, 1. Сьогодні це концертна зала та конгрес-центр. Будівлю спроєктував берлінський архітектор Ріхард Луке. Спонсорами зведення виступали 67 заможних містян. Оперний театр відкрили у 1880 році. Під час Другої світової війни його зруйнували вщент. Відновили у 1953 році за кошти небайдужих мешканців міста.

Стара опера у Франкфурті
Фото з відкритих джерел

Набережна музеїв. Розташована біля південних берегів річки Майн. Це район Заксенхаузен. Набережна простягається від моста Айзернер-Штег до Фріденсбрюкке. Така назва зумовлена великою кількістю музеїв. Саме тут проводять чимало культурних заходів. У останні вихідні серпня на набережній відбувається “Ніч музеїв”. Культурні заклади працюють цілу добу. А у вихідні на цьому місці з’являється блошиний ринок.

Нагадуємо, що раніше виходив матеріал про вартість відпочинку в модерному Берліні та колоритному Гамбурзі.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


Джерело

Back to top button