Україна

Фірташ програв апеляцію і втратив Запорізький титано-магнієвий комбінат

Остаточне рішення про повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату у власність держави дозволить залучити компетентного та чесного інвестора

Центральний апеляційний господарський суд підтвердив рішення суду першої інстанції та постановив передати акції Запорізького титано-магнієвого комбінату, які належали Дмитору Фірташу, у власність держави.

Про це інформує 1News.

«Перемога в апеляційному суді — результат наполегливої роботи команди Фонду держмайна і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Остаточне рішення про повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату у власність держави дозволить залучити компетентного та чесного інвестора, який перетворить його на потужний промисловий актив завдяки продовженню модернізації та ефективному управлінню», — зазначив очільник Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

Господарський суд Запорізької області у серпні 2021 року повернув у власність держави Запорізький титано-магнієвий комбінат, який належав компаніям з орбіти олігарха Дмитра Фірташа. У САП заявили, що замість модернізації кошти інвестора в розмірі $110 мільйонів витратили, щоб погасити борги комбінату перед кредиторами, пов’язаними з DF Group.

Джерело: Бабель

Back to top button