Світ

Жителя Чехії судять за нашивку з буквою Z та символіку ПВК Вагнер – ЗМІ

Жителя Чехії судять за нашивку з буквою Z та символіку ПВК Вагнер - ЗМІ

Фото: pixabay.com

Чеха судять за використання символіки ПВК Вагнер та літери Z

Учасника антиурядового мітингу звинувачують у запереченні, поставленні під сумнів і схваленні геноциду.

 

Суд першого району Праги розгляне справу учасника мітингу, на одязі якого були нашиті емблема російської приватної військової компанії Вагнер та латинська літера Z, яка символізує підтримку війни Росії в Україні. Про це 27 березня повідомляє irozhlas.cz.

 

Чоловік підозрюється у скоєнні кримінального злочину, який полягає у запереченні, поставленні під сумнів і схваленні геноциду.

 

Судячи з фотографій з демонстрації, молодик на спині мав рюкзак з нашивкою у вигляді літери Z, яка стала символом вторгнення Росії в Україну. На рукаві куртки він мав нашивку з логотипом ПВК Вагнер, яка бере участь у бойових діях в Україні.

 

Після антиурядового мітингу, який відбувся 11 березня в Празі, його було затримано поліцією. Прокурор передав його справу до суду.

 

У ході мітингу кілька сотень учасників спробували увірватися до будівлі Національного музею та зірвати український прапор. Поліція затримала 20 людей.

 

Як відомо, буква Z використовувалася російськими військами як розпізнавальний знак на їхніх транспортних засобах під час вторгнення в Україну.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button